Publicat în Un colt de poezie, un dram de nebunie

Tainele unui fotograf de nunta…

Dintotdeauna iubitorii de frumos s-au dovedit impresionati  la vederea unei fotografii reusite. Fie ca era vorba de o ocazie anume, fie ca respectivul instantaneu surprindea un moment marunt al vietii ridicat la rang de arta, fie ca pur si simplu fotograful se jucase cu aparatul si imaginea si obtinuse o armonie de sentimente perfect sincronizate intr-o poza alb-negru, ochiul unui romantic va fi intotdeauna umed la amintirea momentelor surprinse de uneori atat de banalul aparat de fotografiat…

De pilda, o fotografie de nunta trebuie sa spuna foarte multe atat celui din cadru cat si celorlalti participanti la eveniment. O fotografie reusita sau chiar un intreg album care tinde sa atinga perfectiunea compozitional sau coloristic reprezinta rezultatul unei extraordinare complicitati in care au fost angrenate mai multe forte. Spun extra ordinare pentru ca aceste forte uneori nici nu stiu una de cealalta iar vointa lor este independenta. Ceea ce face tabloul mai original. Adica!

O nunta reprezinta o zi ca oricare alta, pentru ochiul unui observator  intamplator. Dar pana si el poate remarca cata lumina aduce in ochii celor doi miri semnificatia acestei minunate taine care este casatoria. Cu atat mai mult pentru cei doi protagonisti, pentru care fiecare moment al acelei zile capata in mintea sa proportii uriase. Fiecare clipa in care isi traiesc scurta viata de mire si mireasa, se doreste a fi perfecta, originala si placuta tuturor. Ce face un fotograf de nunta adevarat? Simte, miroase, adulmeca pur si simplu aerul acestor doi oameni pentru care nunta reprezinta centrul universului lor pentru o zi. Flerul unui fotograf care cunoaste in amanunt fiecare moment al nuntii, fiecare obicei (in functie de zona geografica unde are loc evenimentul), instinctul care il duce la sigur atunci cand doreste sa surprinda la timp evenimente care se succed cu repeziciune uimitoare (de pilda aruncarea cozonacului peste capul miresei sau aruncarea buchetului intre domnisoarele prezente), specularea fiecarui decor original in care ajung la un moment dat nuntasii, momentele comice, demne de imortalizat, originale si chiar usor picante (sarutarile pe furis ale celor doi miri, mangaierile pe ascuns), privirile pline de dragoste pe care le arunca parintii celor doi proaspat insuratei, veselia si umorul nuntasilor, toate acestea un bun fotograf trebuie sa le anticipeze…

Pentru o fotografie de nunta cu totul memorabila, pentru obtinerea unui rezultat remarcabil si demn de tinut minte de catre generatii intregi, un fotograf de nunta trebuie sa fie pregatit cu echipamentul necesar, sa aiba aparatura de rezerva si tot ce trebuie pentru momente neprevazute (de exemplu, vremea urata, ploaie). In plus, sa dispuna de tot timpul de care are nevoie pentru a surprinde cat mai multe momente (sa nu fie pe fuga, sa nu se grabeasca niciodata catre o alta nunta), sa aiba imaginatie, umor, rabdare cu fiecare nuntas in parte pe care doreste sa-l fotografieze si sa fie cat mai natural si inventiv cu cei carora nu le place deloc sa fie imortalizati.

Fler, simt artistic, aparatura performanta, rabdare, imaginatie, umor. Iata ingredientele unei bauturi de care orice fotograf trebuie sa fie dependent. In cinstea mirilor!

scris de missyver pentru concursul blogawards

sursa foto: olivierlalinweddings.com

Reclame

Autor:

Intotdeauna mi-a placut sa scriu,... sa incerc sa-mi depasesc limitele, sa depasesc orizontul...

3 gânduri despre „Tainele unui fotograf de nunta…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s