Publicat în Asa, ca sa supar pe altii!

Amabilitate, rar giuvaer!

Daca se intampla ca intr-o zi de marti (care poate fi si 13 pe deasupra) sa fii nevoit sa faci un drum la posta, ar trebui sa te inarmezi cu toata rabdarea de care esti capabil si sa incerci, cu stoicism, sa rezisti grelei incercari. Multe sunt oficiile postale din orasul meu – si va rog sa ma credeti ca le-am incercat pe toate – dar in fiecare dintre ele m-am lovit de ceea ce se numeste caracteristica cat se poate de constanta a poporului roman: amabilitatea indoielnica, prost plasata de altfel, a oficiantelor.

Dupa ce ca te asezi la ditamai coada si astepti sa-ti vina randul intr-un mediu cat se poate de „intelectual” (unul mesteca guma, altul duhneste a… nu se stie ce, ala se cearta la telefon cu amicul (ba, esti nebun?!) iar tipa din fata se propteste cand pe un picior cand pe celalalt intr-o disperare muta, cu ditamai teancul de facturi sub brat, mai ai sansa de a asculta si schimbul de amabilitati dintre cel din fata ghiseului si… respectiva oficianta cu ochelarii pe varful nasului. Nu ar fi nimic grav daca trebuie sa astepti la coada doar pentru a verifica sosirea unui colet, dar sa mai pierzi o ora intreaga la rand si sa te pomenesti fata in fata cu individa care iti spune sec: „Dom’le, nu pricepi? Nu este si basta! Ce nu intelegi? Urmatoru’!”, te calca groaznic pe nervi.

Si pleci oparit, aruncand priviri piezise catre cei care raman la coada si murmurand printre dinti: „Si voi urmati, frumosilor!”

Am sa revin cu recenzia unei carti care mi-a ajuns la inima prin realismul cu care este scrisa si care emana adevar prin toti porii. Pardon, prin toate randurile. Nu pierdeti! Urmariti-ma!

sursa foto: romerican.com

Reclame

Autor:

Intotdeauna mi-a placut sa scriu,... sa incerc sa-mi depasesc limitele, sa depasesc orizontul...

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s