Publicat în SuperBlog2011

Miracolul unui sunet

Amintirea mea legata de a anumita intamplare este foarte puternica si in ziua de azi si ca atare o voi avea toata viata ca si cum s-ar fi petrecut ieri. Mai precis este vorba de un pasaj dintr-o carte care m-a marcat intr-atat incat mi-am dat seama de fiecare data cand o memoram cat de puternica trebuie sa fie atat vointa cat si …vocea si ecoul acesteia. Sunetul care muta muntii din loc si naste popoare.

Era vorba de o tanara care, in urma socului unui accident, ramane mutilata aparent pe viata.  Sunetul tragediei strabatea prin mii de voci cu tonalitati diferite, fiecare invelis al sufletului ei, amutindu-l. Fiare contorsionate, metal scrasnind, fierul lovindu-se de fier, un claxon interminabil, strigate de durere si apoi o cutremuratoare tacere. Ramane invalida, tinuita intr-un scaun cu rotile pe care ajunge sa-l urasca cum isi ura acum propria fiinta…

Un vindecator de suflete, cum il numea ea, cauta, prin prima si cu ajutorul sentimentelor pe  care le avea fata de ea, sa vindece acest suflet mut si reuseste asa cum nu s-ar fi gandit nimeni niciodata. Reda, printr-un strigat pe care numai dragostea te poate ajuta sa-l scoti, printr-o simpla chemare, toate acele voci ale tragediei unindu-le intr-una singura. Fata ramane stana de piatra, retraieste pentru o clipa tot ce a distrus-o si decide sa invinga acel moment printr-o soapta: „Aici sunt…”

Slabita dar cu privirea limpede se ridica in picioare sub privirile uluite ale asistentei si se indreapta spre medic: „Nu stiam ca atatea sunete suparatoare se pot transforma intr-unul miraculos…”

Intr-adevar – am gandit –  sunetul, redat in mod fidel astfel incat fiecare sa-i perceapa mesajul, poate dobandi puteri care sa faca omul sa poata merge inainte, sa reuseasca sa treaca bariere de netrecut pana atunci, sa se inalte si sa izbandeasca in tot ce isi propune sa faca.

Daca si noile laptopuri Asus din seria N pot reda fidelitatea, puterea dar si caldura unui aparent banal sunet, atunci generatia de maine are toate sansele sa reuseasca sa treaca peste piedici. Si tare mi-ar fi drag ca Asus N55 si N75 sa redea, macar pentru o clipa, claritatea unui sunet care pana atunci nu fusese inteles…

Articol scris in cadrul competitiei SupeBlog2011.

sursa foto: http://www.asus.com

Anunțuri

Autor:

Intotdeauna mi-a placut sa scriu,... sa incerc sa-mi depasesc limitele, sa depasesc orizontul...

2 gânduri despre „Miracolul unui sunet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s