Publicat în SuperBlog2011

Toyota Prius si tehnologia Hybrid Synergy Drive

Cand ma gandeam ca tehnologia deja tinde sa atinga periculos apogeul, iata ca industria auto face concurenta serioasa altor domenii in care exceleaza inovatia, performanta impletita cu bunul gust si perfectiunea tehnica.

De data aceasta inovatia vine de la Toyota care risca sa revolutioneze serios si sa intoarca cu susul in jos tot ce inseamna industie auto conventionala, sofat traditional si chiar concepte si conceptii clasice.

Pentru ca noua tehnologie cu care Toyota vine la rampa reprezinta visul secret al oricarui sofer, aparator al naturii sau pasionat de viteza sau iubitor de performanta. Toate aceste categorii de persoane isi pot gasi adevarata satisfactie cu ajutorul noii Toyota Prius, care apare in peisajul auto de calitate cu o noua generatie a tehnologiei Hybrid Synergy Drive.Aceasta tehnologie hibrida isi etaleaza avantajele si originalitatea prin prezentarea si imbinarea a doua moduri de sofat: cel traditional si cel bazat exclusiv pe puterea electrica. Cele doua mototare electrice si un mod EV care permite condusul in modul exclusiv electric asigura un rulaj de calitate, silentios, cu emisii de noxe care se apropie periculos de 0, consum redus drastic de combustibil, silentiozitate, performanta aerodinamica si eficienta de inalta clasa.

Noua Toyota Prius cu tehnologie Hybrid Synergy Drive indeplineste astfel dorintele cele mai ascunse ale fiecarui sofer: industria auto este revolutionata, masina capata astfel o personalitate proprie, data de putere, performanta, emisii reduse de noxe si consum mic de combustibil. Despre acesta din urma se poate spune ca este cu adevarat notabil intrucat 3.9 litri la 100 de kilometri parcursi determina acul indicator al rezervorului sa ramana nemiscat o perioada mult mai mare de timp, pret de 1150 de kilometri. Emisiile reduse de noxe si puterea masinii reprezinta rezultatul combinatiei cu adevarat performante intre motorul traditional propulsat de combustibil si comutarea pe modul electric. Iubitorii acestei masini au la dipozitie doua moduri de sofat, ECO si Power care permit alegerea fie intre reducerea nivelului de emisii fie adoptarea unui stil mai puternic si dinamic de condus.

Si performantele acestei masini nu se opresc aici. De data aceasta franarea nu mai constituie o problema si nu este nici un proces anevoios si solicitant intrucat evitarea uzurii franelor se va face cu ajutorul sistemului de franare recuperativa. Si, daca vom lua in calcul si calitatile Toyotei Prius dincolo de cele mentionate deja, printre care se numara forma sa aerodinamica, sistemul complet de navigatie prezent la bord, farurile si stopurile cu tehnologie LED, sistemul inteligent de acces si pornire, comutatoarele modului de condus pe care soferul le poate schimba in timpul mersului, spatiul generos al portbagajului care insumeaza 440l – suficient pentru bagajele a 5 persoane pretentioase, asistarea inteligenta la parcare care face si dintr-un sofer incepator un expert in parcari, ei bine, toate acestea nu fac decat sa puna in valoare o asemenea tehnologie pe roti de care orice cumparator ar fi mandru.

Si, daca tot o cumparati, ve veti schimba opiniile si in ceea ce priveste masinile deja rulate, intrucat aceasta Toyota Prius are toate compontele esentiale prezentate intr-un design care sa le faca sa reziste intregului ciclu de viata al masinii. Iar elementele de siguranta – airbaguri, absorbtia impactului, tetierele frontale active, AMS, BA, EBD, semnalizarea franarii de urgenta – vor ramane aceleasi, asigurandu-va un sofat performant, fara emisii de noxe, ecologic, sigur si elegant.

Si veti observa cum regulile condusului si chiar opiniile dumneavoastra vor suferi schimbari teribile. Pentru ca exista masini performante, soferi care sa le aprecieze, exista iubitori ai naturii, doritori de viteza sau iubitori de performanta. Pentru ca exista Toyota Prius propulsata la rampa de Hybrid Synergy Drive.

Articol scris in cadrul competitiei SuperBlog2011

sursa foto: http://www.toyota.ro

Reclame

Autor:

Intotdeauna mi-a placut sa scriu,... sa incerc sa-mi depasesc limitele, sa depasesc orizontul...

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s