Publicat în Advertorial

Garanti si WWF Romania lupta pentru padurea Sinca

“Lasati-ma sa zbor!”, isi striga starcul cenusiu dorinta.
“Vreau sa traiesc in lumea mea.”, pare a spune mohorat ursul brun.
“Traiesc de sute de ani! Lasati-ma sa vad viitorul!” pare a murmura copacul secular…

Intreaga padure, prin miile ei de glasuri, isi striga dorinta si durerile. Dorinta de a fi lasata in pace, lasata sa traiasca, sa respire in voie in ritmul ei dar si durerea de a vedea ca toate acestea nu au loc. Ca omul isi pune amprenta pe orice vede, dorind sa stapaneasca totul. In imensul sau orgoliu, el nu vede ca evolutia se intoarce impotriva lui, ca propria minte cu care l-a inzestrat Dumnezeu comploteaza sa i se opuna, ca totul in jurul sau se distruge daca nu va face ceva…
Daca fluturele are nevoie de aripi sa zboare, copilasul de lapte sa creasca, floarea de aer, lumina si apa sa-si reverse petalele minunate spre soare, padurea virgina si animalele care vietuiesc in ea nu vor avea nevoie de nimic. Decat sa fie lasate in pace. Lasate sa guste la primele ore ale diminetii aerul proaspat, nepoluat de nicio prezenta umana, sa soarba de pe frunzele proaspete roua diminetilor umede si racoroase. Ursii sa isi caute linistiti tufele de zmeura. Cocosii de munte sa alerge nestingheriti prin vai impadurite. Rasii sa-si lanseze uriasele salturi fara teama de a fi alungati din acest mirific peisaj montan. Starcii cenusii sa zboare la inaltimea impresionanta a copacilor seculari fara a ca cineva sa le franga zborul. Miile de specii de animale mici sa isi urmeze cursul firesc al vietii.
Pentru ca toate acestea sa se intample cu adevarat si daca vrem intr-adevar sa ne pastram aceste minunate comori pe care natura ni le pune la picioare, trebuie sa invatam sa traim cu ele, sa le protejam si sa le respectam. Si trebuie sa cautam in adancul sufletului nostru acest respect pentru universul in mijlocul caruia traim. Sa salutam, sa fim deschisi si sa contribuim la campaniile, programele si proiectele care sustin protejarea naturii, a padurilor virgine si ale vietuitoarelor care le populeaza. Sa incepem cu padurile virgine ale Sincii, din judetul Brasov.


Important de stiut este ca mai mult de jumatate din miile de hectare impadurite din batranul nostru continent european ne apartin noua, romanilor. Poate atunci vom vedea cu alti ochi incercarile, eforturile care se depun pentru ca aceste programe sa dea roade.
Garanti Bank este unul dintre cei care au demarat un astfel de program, in asociere cu organizatia de mediu WWF Romania. Impreuna au lansat un produs menit atat sa protejeze natura cat si sa multumeasca clientilor care se implica in acest program, denumit “Cu fiecare cumparatura, salvam impreuna padurile virgine ale Sincii”. Produsul se prezinta sub forma unui card de credit, WWF Bonus Card, pe care clientii care il vor achizitiona il vor utiliza cu placere mai ales ca Garanti doneaza, in numele fiecaruia dintre ei, cate 90 de lei pentru protejarea acestor paduri. Clientul nu va plati nimic, Garanti va dona aceasta suma. Chiar va darui fiecarui aplicant cate un ursulet din plus, cadou simbolic in semn de multumire. De asemenea, va exista un procent de 0.5% donat de Garanti catre WWF (World Wide Fund for Nature) cu fiecare cumparatura.
Daca facem aceasta, avem mai multe sanse ca starcul cenusiu sa nu-si franga zborul, rasul sa-si admire propriile salturi iar ursul brun sa-si caute neobosit tufele…

articol scris pentru blogalinitiative.ro

sursa foto: http://www.mihaic.sunphoto.ro, http://www.adevarul.ro

sursa video: http://www.youtube.com

Reclame

Autor:

Intotdeauna mi-a placut sa scriu,... sa incerc sa-mi depasesc limitele, sa depasesc orizontul...

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s