Publicat în Advertorial

Certificatul energetic

Intr-o epoca in care legislatia cu privire la consumul energetic devine tot mai stricta iar pretul energiei conventionale nu are de gand sa mearga in jos, se impun de la sine o serie de modificari si completari la care nu ne-am fi gandit in urma cu 10 ani. De pilda, daca doresti sa cumperi, sa vinzi, sa inchiriezi o locuinta, de orice tip ar fi ea, garsoniera, apartament, casa, vila sau hale industriale, e bine sa te asiguri  ca este nu neaparat verde – pentru ca oricum este foarte dificil sa poti face un asemenea amplasament sa fie verde 100% – dar macar sa consume putin, sa fie amplasata intr-un mediu bun, sa nu polueze, sa aiba structura buna si sistem de incalzire corespunzator, cu alte cuvinte sa te asiguri ca are o clasa energetica avantajoasa pentru cel care o achizitioneaza sau o locuieste/vinde.

Adica sa te asiguri ca aceasta cladire are un certificat energetic. Ce este acesta si cum se achizitioneaza? Care sunt conditiile in care se obtine, ce acte sunt necesare si care sunt costurile implicate? La toate aceste intrebari dar si la multe altele care implica un asemenea certificat, puteti afla raspunsul accesand pur si simplu site-ul recent lansat www.avizareenergetica.ro. La o prima vedere, totul pare complicat insa m-am convins, citind toate informatii puse la indemana clientilor pe acest portal, ca totul este mult mai simplu, ca se explica pe intelesul tuturor pasii care trebuie urmati si ca pretul este in functie de metri patrati ai locuintei pentru care se solicita certificatul energetic.

Care sunt clasele energetice? La ce folosesc ele si cum se clasifica un imobil din acest punct de vedere? Pe langa cultura generala pe care mi-am imbogatit-o citind aceste informatii, faptul ca am inteles aceste clase mi-a folosit foarte mult. Acum nu ma mai uit crucis la A-urile sau B-urile de pe combina frigorifica sau de pe masina de spalat.

Si am inteles ca, si in cazul in care doresti sa construiesti o casa, o faci pe buzunarul tau si pe riscul tau viitor daca nu te interesezi din timp de acest certificat care de altfel te ajuta sa-ti diminuezi din start investitia, economisind substantial.

 

articol scris pentru blogatu.ro

 

sursa foto: http://www.avizareenergetica.ro

 

 

Autor:

Intotdeauna mi-a placut sa scriu,... sa incerc sa-mi depasesc limitele, sa depasesc orizontul...

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s