Publicat în SuperBlog 2012

Toyota Prius si natura prietena

Traim intr-o lume minunata. O lume plina de farmec, de culoare si plina de prospetime. Din nefericire, mintea umana, atat de deschisa la nou si avida de cunoastere, a evoluat intr-atat incat a creat o alta lume, mai noua, mai plina de culoare dar din pacate nu tot atat de proaspata. Pentru ca echilibrul este cel care lipseste, acea moderatie care face ca viata sa se scurga placut, lent si alinator, ca apele unui rau cuminte, plin de viata si cu o albie bine delimitata.

Tehnologia a venit cu mare viteza din urma si pe cronometrul ei am vazut cu ingrijorare ca limita legala fusese de mult depasita. Pentru ca nu a fost un STOP care sa zica: “Ganditi-va la ce faceti! Nu distrugeti ce este mai frumos pe lume!”

Natura. Mediul. Planeta noastra si omenirea care traieste pe ea. Acestea trebuie ocrotite si nu pot admira o noua tehnologie daca aceasta nu tine cont de lumea in care a fost creata. Cea mai mare inovatie, cea mai inalta tehnologie stie sa tina cont ca, daca nu ar exista cine sa o puna in aplicare, ar disparea… si ar fi pacat de atatia ani in care a incercat sa iasa la lumina!

Pentru asta, pentru a ne putea bucura de tehnologie, trebuie sa putem trai suficient. Si nu numai noi. Si copiii nostri. Sa le pregatim o lume frumoasa, aerisita si curata in care sa se poata bucura de modernitate, de inovatie si de un viitor excelent date de acestea.

Sa conducem masini electrice, cu zero emisii si total sigure. Masini care sa nu exceleze prin viteza cat prin siguranta si lipsa de factori poluanti. Sa ne bucuram de Toyota Prius, o masina care a cunoscut numai urcusuri si s-a perfectionat treptat. Poate fi condusa in modul electric pana la 2km la o viteza de 50 de kilometri la ora, silentios si fara emisii. Emisii 0. Este prima masina hibrid produsa in serie si lansata in 1997. De atunci acest tip de Toyota a cunoscut modificari substantiale, puse in serviciul celui care o conduce si prietenoase cu orasul si natura.

Si acest lucru ma duce iar cu gandul la tehnologia pusa in slujba vietii, nu pentru a o altera ci pentru a-i ridica nivelul de calitate… Este cea mai valoroasa inventie iar inginerii care au proiectat-o merita cu adevarat laurii.

Pentru ca vrem sa continuam sa traim intr-o lume minunata.

 

Articol scris pentru SuperBlog 2012

Foto: www.toyota.ro

Video: http://www.youtube.com

Reclame

Autor:

Intotdeauna mi-a placut sa scriu,... sa incerc sa-mi depasesc limitele, sa depasesc orizontul...

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s