Publicat în SuperBlog 2012

Real,- si ofertele romanesti

Intr-o lume in care noutatea este ridicata la nivel de aroganta si este adoptata imediat de subiectii carora li se adreseaza direct, intr-o epoca in care sandvisul de plastic si cafeaua la dozator de calitate indoielnica populeaza diminetile atator si atator oameni porniti dimineata la prima oara care locul de munca, ei bine, in aceasta lume plina de mall-uri si supermarket-uri, abia avem timp sa ne uitam in oglinda altfel decat sa ne admiram fizic. Nu mai stim cine suntem, unde ne situam pe scara istoriei si ce viitor vom avea pe o planeta si-asa suprapopulata si… poluata.

Obiceiurile ni le pierdem, de istoria nationala aproape ca ne rusinam, imprumutam cu succes traditii americane si de alte nationalitati, portul popular romanesc ne este tot mai strain, mancarea autohtona ce mai ieri aburea pe masa bunicii dispare si ea, inghitita de multitudinea de fast food-uri prezente la toate colturile si uite asa uitam cine suntem. Exact cum ziceam.

Voi cine sunteti? Ce va reprezinta cel mai bine? Cine erati si incotro mergeti? In ce oglinzi va uitati atunci va pierdeti identitatea nationala si emigrati pe plaiuri straine?

Cine sunteti voi, generatia noua, care v-ati nascut in era computerului si a tabletei, a smart phone-urilor si a iPad-urilor de ultim tip, a navigarii pe ape virtuale si a excursiilor printre tab-uri?

Dar cine suntem noi, cei care ingaduim toate acestea si care privim cu aparenta neputinta distrugerea unui caracter romanesc odinioara puternic, ancorat in atatea traditii si obiceiuri populare, cu atatea si atatea amintiri nepretuite uitate prin colturile mintilor pe jumatate ratacite ale bunicilor?

Sa nu uitam cine am fost, cine au fost cei dinaintea noastra si sa nu lasam se ne scape viitorul printre degetele care bat tastele… chiar in aceste clipe. Sa nu uitam ca suntem romani.

Romanii au stiut dintotdeauna sa manace sanatos. Si frumos. De la mamaliguta fierbinte sau painea din cuptor, de la prajiturile delicioase ale bunicii sau fructele din gradina casei parintesti, toate acestea au un trecut si merita un viitor. De ce sa mai consumam toate acestea? De ce sa gustam din bogatele in vitamine legume romanesti si sa nu alegem pe cele frumoase, curate si… uriase de pe tarabele importatorilor? Pai sa va spun de ce. Pentru ca, daca esti un roman adevarat, vei aprecia ca si noi, cei care traim in tarisoara asta frumoasa, suntem in stare sa producem. Pentru noi dar si pentru altii. Putem deveni o putere de care odinioara eram mandri. Iar Real,- se adreseaza tocmai acestei categorii de romani prin demararea unor proiecte ambitioase de desfacere a produselor furnizorilor locali…

Putem demonstra ca morcovul superb crescut pe pamant romanesc ce nu a cunoscut ierbicide sau ingrasaminte chimice, este cu mult mai gustos decat cel turcesc. Si ca marul, de exemplu, tip golden sau bot de iepure, are o aroma specifica, amintind de copilarie…

Si exemple mai sunt, dar trebuie sa fim constienti ca nu trebuie sa ne oprim la exemple. Ci la cazuri concrete, la proiecte viabile de sustinere a economiei romanesti, a sanatatii noastre, de respectare a traditiilor si cunoastere a adevaratei istorii autohtone…

 

articol scris pentru SuperBlog 2012

foto: http://www.real-hypermarket.ro/

Reclame

Autor:

Intotdeauna mi-a placut sa scriu,... sa incerc sa-mi depasesc limitele, sa depasesc orizontul...

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s