Publicat în Advertorial

Motive sa credem intr-o lume mai buna sau „Femeia cu zeci de copii”

a_better_world-wallpaper-1920x1200Este o femeie micuta, care sfideaza canoanele frumusetii prin simplitatea gesturilor, prin cumintenia trasaturilor si prin moliciunea glasului. Nu iese in evidenta decat atunci cand isi exercita profesia. Atunci cand se afla in mijlocul oamenilor pentru a caror indrumare a facut atata scoala!

Are 35 de ani. Tanara, dar trecuta prin toate incercarile pe care ni le da Cel-de-Sus, in incercarea Lui, de multe ori controversata, de a afla cat poate duce un suflet de om! Doi umeri plapanzi, un pic adusi in fata, stau marturie muta a unei suferinte traita ani de zile… Mersul, contrastand puternic cu pozitia umerilor, este rapid, apasat si hotarat. I-as recunoaste tocurile de la o posta, atunci cand vine spre locul de munca!

Are ochii verzi. Verdele acela cald, care vede multe si nu zice nimic, verdele acela al ierbii care inca incolteste desi simte apropierea iernii, acea privire in caldura careia se odihneste si-si gaseste linistea fiecare copil care este in preajma ei.

Pentru ca este educatoare.

DimagesCA3P30Z3umnezeu nu i-a dat copii, i-a dat doar incercari de a-i naste. Sarcini pierdute de-a randul, doua extra-uterine si doua fertilizari in vitro sunt trecute in istoricul medical al acestei femei care a stiut sa-si pastreze capul sus desi ochii ii erau in lacrimi. O interventie medicala care se impunea deoarece era in pericol de moarte a lasat-o fara posibilitatea de a avea vreodata copilasii ei. Dar nu s-a lasat. Tot Dumnezeu a indrumat-o catre o casa plina cu micuti abandonati si l-a ales pe cel mai pricajit. Cel mai bolnavior, cu rahitism sever, privire incrucisata si picioruse strambe. O fetita.

O fetita care si-a castigat dreptul la o mama si iata o femeie care si-a castigat dreptul de a fi parinte. Acum micuta e la scoala si, de fiecare data cand isi intreaba mama: “dar de ce m-ai ales pe mine dintre toti copiii aia?”, aceasta raspunde cu duiosie: “Pentru ca pur si simplu pe tine te-am vrut.”

Are 30 de copilasi in grupa si ii iubeste enorm. Stie cate in luna si in stele, stie sa-i aline, sa-i educe, sa-i indrume pe drumul pe care abia acum pasesc. Ii alinta. Are complimente pentru fiecare. Vorbeste in pilde si are vocea masurata, dar toti o asculta si o privesc cu ochi nevinovati de copil, pe cea care nu a dat nastere vreodata unui copil dar care acum are multe sufletele spre care se grabeste dimineata, spre sala de clasa…

Ma inspira. O admir si o respect. Imi vin in minte o multime de povesti in legatura cu ea, o multime de idei, povete si povesti cu talc si totusi ea este reala, palpabila iar povestea ei o insoteste pretutindeni, ca o aura. Este o eroina. O femeie care nu a incetat niciodata sa iubeasca, sa fie mama… As colinda la usa ei si i-as multumi ca are grija de copilasii nostri!

Colinda si tu pentru un suflet drag, pentru cei nevoiasi sau bolnavi, pentru cei singuri sau batrani si vei vedea ca vei primi intreit! Sunt atatia oameni care deja o fac si ma bucur sa vad ca exista initiative de acest gen care pun lumea in miscare! Care ne dezmortesc si ne smulg din gerul aspru al singuratatii, al sentimentelor meschine si al egoismului tocmai pentru a putea ajuta pe altii! Eu o fac, atat cat pot. Femeia de care v-am povestit ma determina sa cred ca exista cu adevarat o lume mai frumoasa, mai buna si mai generoasa, unde iubirea domneste ca stapana.

Coca-Cola s-a gandit si ea sa ajute prin campania „Automatul Coca-Cola„, al carei titlu mi se pare cel putin interesant. Aduni un grup de colindatori (cat mai multi, fireste! ) si colinzi in fata automatului! Vei avea parte de surprize placute! Pentru ca daruiesti si… primesti!

Iata itinerariul Automatului:

Brasov, Unirea Shopping City – 17 decembrie

Ploiesti, Ploiesti Shopping City – 18 decembrie

Craiova, Electroputere Mall – 20 decembrie

Timisoara, Iulius Mall – 22 decembrie

Oradea, Lotus Mall – 23 decembrie

Articol scris pentru www.blogalinitiative.ro si Cola Cola

Foto1: http://hdw.eweb4.com

Foto2: www.facebook.com

video: www.youtube.com

Reclame

Autor:

Intotdeauna mi-a placut sa scriu,... sa incerc sa-mi depasesc limitele, sa depasesc orizontul...

3 gânduri despre „Motive sa credem intr-o lume mai buna sau „Femeia cu zeci de copii”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s