Publicat în De pus sare pe rana

„Nu-mi trebuie lemne, ca vine Apocalipsa!”

mayan-calendar-1s7bznwApocalipsa, Judecata de Apoi, Armagheddon sau pur si simplu Sfarsitul Lumii reprezinta un subiect destul de controversat atat pe retelele de socializare de pe Internet cat si in presa scrisa sau de televiziune. Citind un articol pe descopera.ro care mi-a placut teribil prin unghiul suficient de obiectiv din care este tratat subiectul, m-am gandit ca totusi nu avem prea multa imaginatie. Ar trebui, dom’le, sa apara cate un sfarsit al lumii in fiecare an, cu o ocazie anume sau chiar la o sarbatoare sau la un chef, atunci cand nu se asteapta nimeni! Mai des, mai multe si mai impresionante! Sa vezi atunci vechiculari de stiri, dezbateri mai mult sau mai putin aprinse, aparitii la televizor ale unor personalitati chipurile specialiste in domeniu, mici razboaie religioase intre culte sau mai stiu eu ce actiuni „educative” de acelasi gen.

Si va intreb: ce inteleg copiii din toate astea? Cei care pasesc abia acum intr-o lume care se tot sfarseste de cateva mii de ani incoace? Ce spun batranii, cei cu par carunt, aceia trecuti de 80 de ani, care au stiut sa-si traiasca vremurile fara teama de Apocalipsa, care au stiut sa mearga la biserica fara teama ca se darama cladirea peste ei si care acum nu se mai vad intre atatea culte, religii, crezuri si ale minunatii care mai mult le tulbura anii ramasi sau cel putin ii intristeaza?

Daca citesti acest articol care mie mi-a aratat clar imaginea per ansamblu a tututor sfarsiturilor lumii, vei vedea ca motivele care au stat la baza zvonurilor au fost diverse, originale si… cu alai!

Pe cand si un film despre mayasi, calendarul lor si Apocalipsa?

foto: www.kaptinkobe15.edublogs.org

Autor:

Intotdeauna mi-a placut sa scriu,... sa incerc sa-mi depasesc limitele, sa depasesc orizontul...

6 gânduri despre „„Nu-mi trebuie lemne, ca vine Apocalipsa!”

  1. Batranii spun ca nu este primul sfarsit pe care il traiesc… omul in general traieste cu gandul sfarsitului si perenitatii… asa ca nu e nimic neobisnuit. pana ajungem noi batrani vom mai prinde cate sfarsituri din astea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s