Publicat în De pus sare pe rana

Cine e Aradeanca?

simonaScris cu litera mare, fireste. Pentru ca este o marca. Un brand care ar trebui sa fie international. Si care abia mai e national.

Ipiticnfiintat in anul 1948, atelierul de papusi care avea sa devina  peste 11 ani fabrica de papusi Aradeanca prinsese deja contur si se bucura de foarte multe comenzi atat in tara cat si in afara granitelor. Un timp aceasta fabrica a mers excelent, multitudinea de modele de papusi create acolo bucurandu-se de o mare popularitatea in randul fetitelor.

duckRaportul calitate-pret fiind unul echilibrat, nu urma decat ca aceasta minunata fabrica din Arad sa isi extinda teritoriul si productia. Desi s-a bucurat in ultimii ani de sprijinul Nadiei Comaneci (una dintre papusi purtandu-i si numele), desi aceste minunate jucarii au fost in continuare cautate, castigand un timp razboiul cu marcile straine care acum invadeaza piata de jucarii, aceasta fabrica romaneasca a intrat in insolventa si… nu se stie ce se va intampla cu ea.

aradeancaAvand un numar minim de angajati si incercand sa produca si altceva (cum ar fi decoratiunile-figurine de gradina sau alte accesorii), „Aradeanca” se afla in situatia periculoasa de… a disparea din peisajul industriei usoare romanesti. Si pacat. Mare pacat.

foto: www.aradeanca.ro

Autor:

Intotdeauna mi-a placut sa scriu,... sa incerc sa-mi depasesc limitele, sa depasesc orizontul...

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s