Publicat în Distractie nebuna!

Ziua Internationala a Dansului, celebrata cu Doma Art Style!

Ziua Internationala Dansului a fost sarbatorita in general modest in Arad. Si nu ma refer la spectacolul – magistral, de altfel – la care am asistat pe 27 aprilie la Atrium Mall ci la insemnatatea redusa pe care au acordat-o in general pasionatii de dans aradeni acestei zile.

Desi recent introdusa in sistemul „Ziua Internationala a…” (am aflat de curand ca si covrigul are o zi a lui, alaturi de prietenii citit, zambet, prietenie etc), constat cu surpriza ca la Arad, oras iubitor de dans (are vreo patru scoli de dans sportiv, trei de latino, cluburi scolare, organizatii particulare etc), nu s-a prea dansat…

Si daca s-a dansat, muzica a rasunat numai cu usile inchise. Putini au plutit liberi pe aripile dansului, putini au fost cei care au dat frau liber acestei pasiuni sau care au lasat totul ca sa se legene pe ritmuri de orice fel…

Nu acesta a fost si cazul clubului dans hip-hop Doma-Art Style, ai carui responsabili sunt Maura si Dorian Cosma, iar mai nou Andreea Piros. Trupele de elita ale acestui club de dans, Unlimited X-Style, X-Style, X-Style Kids, X-Style Mini Kids, P-Kids Crew, Next XS si Doma Kids au performat in aplauzele publicului, oferind un adevarat maraton de dans, distractie, emotie si voie buna!

Mobilizarea de care au dat dovada, rezultat al unei seriozitati exemplare, impletita cu talent, disciplina, pasiune, nu au facut decat ca la Atrium Mall sa aiba loc un spectacol de zile mari.

Intre noi fie vorba, rar vezi un spectacol bine facut in ziua de azi. Rar vezi acea concentrare, seriozitate, dorinta ca totul sa iasa ca la carte, asa cum am vazut la acesti copii. Pentru ca sunt cu totii copii. De la 5 ani la… vreo 50. Atitudinea aceea lejera, usor obraznica, cat sa dea bine, seninatatea, relaxarea bine conturata, departe de orice crispare, toate imbinate perfect intr-o atmosfera de actiune pregatita pana in cele mai mici detalii au reprezentat ingredientele acestui regal de dans.

Muzica nici nu a mai contact desi ritmul de hip hop specific, alternand armonios cu cel latino sau neaos, romanesc, puteau ridica pe oricine de pe scaun. Miscarile au fost bine conturate, realizate cu precizie ce trada numarul urias al orelor de antrenament, atitudinea dansatorilor – cei mai mici au invatat si ei ca trebuie sa aiba atitudine – a fost la inaltimecostumele au fost impecabile, special gandite pentru fiecare trupa, coregrafia respectata pana la ultimul centimetru de ring iar antrenorii… ce sa mai zic de antrenori?!

Maura Cosma a ocupat speciala pozitie de stat jos, turceste, si a urmarit cu mare concentrare (rar vezi zambet pe fata femeii asteia, desi este o persoana frumoasa) fiecare miscare a protejatilor. A trait intens fiecare moment, a taxat drastic – in mintea ei – fiecare greseala pe care doar ea o putea vedea si a coordonat cu precizie fiecare miscare inainte si dupa intrarea in scena a dansatorilor.

Dorian Cosma, desi dezinvolt in sine, si-a tradat nervozitatea si dorinta interioara ca totul sa iasa asa cum vrea el (desi sunt sigur ca dorinta si rezultatul sunt mereu apropiate, niciodata alaturate) prin pasii multi si marunti de-a lungul si de-a latul scenei, cu microfonul in mana. Desi amfitrion, a fost mai mult parte integranta din spectacol, la orice miscare a dansatorilor puteai vedea stilul lui, coregrafia realizata cu deplinul sau acord (desi originalitatea copiilor era data tocmai de impletirea celor trei stiluri – hip hop, stilul particular si amprenta lui Dorian). A fost magnific. Si ca prezentator dar si ca dansator si antrenor.

Munca acestor oameni se vede de fiecare data. Dansatorii lor sunt copii speciali, muncitori si talentati iar rezultatele se vad in fiecare an. Las Vegas, – World Hip Hop Dance Championship – , concursuri europene si nationale de profil, emisiunea Next Star, toate acestea sunt repere ale unei activitati coregrafice la nivel inalt, marca DomaArt Style. Despre care voi vorbi cu siguranta intr-un articol ulterior.

Revin cu interviuri, detalii legate de activitatea  dansatorilor si premii obtinute de-a lungul frumoasei lor activitati.

Pana una-alta, felicitari, Doma Art Style!

foto: http://www.pepe.ro, http://www.ghidularadean.ro, http://www.aradon.ro, http://www.doma-artstyle.com, http://www.ziarultineretului.ro, Melinda Hajdu

video: http://www.youtube.com

Reclame

Autor:

Intotdeauna mi-a placut sa scriu,... sa incerc sa-mi depasesc limitele, sa depasesc orizontul...

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s