Publicat în Oameni care ma inspira

Doma Kids, marca Doma Art Style, o prezenta de exceptie la Dance Star World Finals, Croatia

Recent am asistat la reusita, aparent neasteptata, a unei trupe aradene de dans, pe plan international. Surpriza a fost cu atat mai mare cu cat acesti copii, proaspat intrati pe piata (a se citi scena) mondiala, habar nu aveau ca vor fi remarcati de patru jurati in competitia internationala anuala de dans „Dance Star„. Se pare ca aceasta competitie insa le-a oferit o mare surpriza si un punctaj si mai mare. Iar acesti copilasi, absolut obisnuiti, isi traiesc acum un vis la care pana de curand abia cutezau sa spere.

Doma Kids, caci despre ei este vorba, nu este doar o trupa de dans. Sunt pur si simplu 15 copii minunati care si-au dedicat eforturile, timpul liber, mintea, concentrarea si intregul suflet dansului hip-hop. Street dance. Bounce. Sau cum vreti sa ii spuneti. Depinde de nuanta. Oricare ar fi insa paleta cromatica a acestui tip de dans (exprimat oarecum liber, in maniera proprie, pornind de la o coregrafie si tehnici caracteristice), culorile sunt superbe. Miscarile impresionante. Atitudinea micilor dansatori graitoare. Ambitia imensa. Dorinta de a performa – afisata franc pe mutritele lor.

Acestea sunt probabil si principiile dupa care se ghideaza scoala de dans DOMA ART STYLE, din Arad, care isi imbogateste palmaresul in fiecare an. Premii dupa premii, copii foarte talentati si foarte muncitori, antrenori implicati, dedicati meseriei lor si iubitori de seriozitate si perseverenta – iata cum sunt creionate liniile care asigura formele armonioase ale trupei de dans ce isi duce veacul (de fapt, cei 20 de ani) in incinta Grupului Scolar de Industrie Alimentara din Arad, de pe strada Lucian Blaga.

Anul acesta Doma Art Style a participat cu patru trupe de dans la Dance Star World Finals 2019, care a avut loc in statiunea de pe malul Adriaticii, Porec, dupa ce, in luna martie, la Cluj Napoca si Bucuresti au avut loc competitiile pentru calificari. Cele patru trupe, XS-Party, X-Style, X-Style Mini Kids si Doma Kids, au ajuns din statiunea croata cu premii, cupe, experienta imbunatatita si amintirea reusitei la o competitie mondiala, unde s-au intrecut sapte mii de dansatori din 20 de tari. Realist vorbind, nimic nou. Trupele aradene sunt deja cunoscute pe plan mondial. Idealist vorbind, se schimba placa. Suntem deja campioni en titre.

Iata cum arata succesul, dupa Croatia si Dance Star:

Doma Kids, locul 1, la categoria urban, formaţii-copii, Liga B;

Gal Melissza, locul 2, la categoria urban solo-juniori, Liga A; (dansatoare premiata in nenumarate randuri la competitiile nationale si internationale)

X-Style Mini Kids, locul 1, la categoria urban grup-copii, Liga A;

X-Style, locul 1, la categoria urban grup-juniori.

Cei doi coregrafi, Maura si Dorian Cosma, au trait intens fiecare dans, s-au emotionat, s-au temut si au sperat. Si au reusit.

„… trupa X-Style a fost selectată să danseze în «Gala Night», un eveniment în care evoluează  cele mai apreciate 20 de coregrafii din întreaga competiţie“, a spus Dorian Cosma, potrivit http://www.glsa.ro .

Atmosfera de dans din statiunea croata a fost una pe masura taliei competitiei. Tari ca Africa de Sud sau Ungaria au urcat de nenumarate ori pe podium si am trait cu totii intensele emotii ale castigatorilor.

Dans la nivel superior, atmosfera absolut incendiara, muzica buna, veselie, antrenamente la tot pasul, costume spectaculoase… toate sub un cer senin si soare arzator. Dupa concurs, ploaie.

Firma de transport Pletl din Arad a dovedit competenta si profesionalism la cote inalte. Cei doi soferi, Gheorghe Pacurar si Alin Nicolae Nofkim au asigurat o calatorie eleganta si confortabila delegatiei aradene, cu autocarul Setra (marca achizitionata de Pletl in 2007), facand astfel dovada unei seriozitati mult dorite in timpul unei calatorii atat de lungi.

foto: http://www.glsa.ro, http://www.dancestar.org, http://www.doma-artstyle.com, http://www.pletl.ro

 

 

 

 

Autor:

Intotdeauna mi-a placut sa scriu, sa incerc sa-mi depasesc limitele, sa depasesc orizontul...

Lasă un comentariu