Publicat în Spring Superblog 2018

Despre case si femei, ca-ntre baieti!

− Cu mine vorbiti?

− Sigur ca da! Sunt necajit la o bere! Nu poti sa te apropii si matale sa vorbim? Asa, ca intre necajiti!

− Sunteti necajit?

− Da! Si vrea casa! Auzi! Pe cand voiam sa o fac cucoana la bloc! Cu gaz, curatenie, parchet laminat, fotolii albastre, bancuta in fata blocului, frumos-frumusel, gradina (cam mica, ce-i drept) unde sa-si arunce cateva lalele! Da’nuuuuu! Ea vrea casa! Si mesteri specialisti! Si materiale de constructii comandate online! De la Casa de Comenzi Vindem-Ieftin.ro… Cica aia reprezinta un concept unic in Romania! Nu stiu ce e ala concept si stiam ca unic sunt doar eu! Se pare insa ca m-am inselat…

Si sorbi amarat din bere.

− Nici a mea nu e innebunita dupa locuitul la bloc. Si zice ca…

− Da’ stai sa vezi! A auzit ea de unii care zice ca au preturi mici, ca marfa ajunge direct pe santierul tau! Nu stiu unde a auzit ea ca este scutita de preturile de depozitare, manipulare, comisioane fel de fel, transport si altele! Si ca preturile astea sunt competitive, adica nu le gasesti mai mici in marile depozite, care oricum isi pun comision la fiecare cui sau tigla!

Si ca iti livreaza aia absolut tot ce iti trebuie pentru o casa: incepand cu materiale pentru structura si fundatie, acoperisuri si izolatii, amenajari exterioare, amenajari interioare, instalatii electrice, termice si sanitare, tamplarie pvc, tencuieli decorative, termoizolatii si cate inca…

− Inseamna ca nu o cunosti pe a mea! Are tot timpul impresia ca…

− Stii ce?! Chestia cu impresia o stiu: si a mea are impresia ca i se cuvine totul. Si are, frate, o putere de convingere… Cum a sunat la aia, imediat a intrat in legatura cu in specialist pe care l-a bombardat cu intrebarile. Crede-ma ca stiu ce spun: am tras cu urechea. A zis ca vrea o casa cu 150mp la sol, cu mansarda, din cea mai buna caramida si cea mai rezistenta tigla. Dormitoare mici, fara TV (a innebunit-o pe aia , era o tipa – sa mor daca stiam ca muierile se pricep la asa ceva – zicandu-i ca trebuie sa aiba grija cu instalatia electrica, nu vrea fire pe jos si sa nu vada vreun cablu. Totul merge prin perete. Doamne, ce idee!). Sufragerie mare (ea ii zice living) si loc de luat masa (“daining”, spune ea) langa bucatarie. Pult in scari pentru expunerea florilor (are asta a mea o pasiune pentru buruieni!…), camara (cica spaiss) in trepte cu gemulet cu geam termopan dublu si rama din lemn stratificat (eu mergeam, sincer, pe varianta clasica de lemn simplu sau tamplarie pvc) si hol in L, cu mobila asezata discret sub scari, unde merge si pantofarul (eu aruncam pantofii direct sub scari. Ce, are ceva?!)

− Si la noi pantofii stau…

− Si curtea! Doamne, am uitat de curte! Sa vezi ce idei are! Gard si curte cu beton amprentat (Da’ ce-are, Doamne iarta-ma, un ciment sanatos pe jos?), musai culoarea caramizii! Si lampi solare! Si cat o fi de ieftin?

− Nu se pricep femeile la asa ceva…

− Ba a mea se pricepe! Cica au preturi negociate periodic, contractate avantajos pentru client. Si, ce este mai interesant zice ea, si unic si nu-stiu-cum, este ca preturile nu sunt la vedere decat in momentul in care stii ce vrei si cat vrei. Stabilesti un buget, vorbesti cu aia, spui ce vrei, te consiliaza astfel incat sa nu-ti depasesti bugetul si sa obtii in acelasi timp casa la pretul si la calitatea dorite si gata, cica!

Te suna si te trezesti cu camionul la poarta! Da’ tractorul meu ce-are? Si ce daca e mai ieftin daca vei comanda mai mult? Da’ mandria mea de barbat nu sufera cand vad ca ea se descurca cu tot?

− Si eu as zice la fel…

− Ai zice da’ nu zici! Sunteti toti niste pampalai care va rezemati de tejghea dupa munca! Bagati o bere la burdihan si barfiti muierile! Poftim! Faceti voi ceva! Dati cu pumnul in masa sau, daca nu, ridicati femeii o casa! Ca deh! Asa vrea ea si asa e vremurile! Altfel te trezesti ca face ea tot, comanda si tu platesti!

− Pai as plati daca ar fi mai ieftin…

− Ai plati pe naiba! Noi, barbatii, vrem doar sa comandam! Si, chiar daca iesim in pierdere, ne place sa stim ca NOI am facut-o!

− Hai sa-ti zic ceva, desteptule. Traim vremuri moderne si foarte ocupate. Ca-s moderne, nu-i bai dar ca-s ocupate ma cam deranjeaza. Tu crezi ca eu am timp sa alerg dupa materiale de constructii sau ca ma pricep la asa ceva? Tu crezi ca daca vrei o casa, pocnesti din degete si gata?! Crezi ca daca ai banul la buzunar, ai si casa buna si de calitate? Sau, daca esti tu mare macho rezemator de tejghele, se face totul doar pentru ca ai tractor si-ti arunci pantofii sub cuier? Prietene, o firma din asta e mana cereasca. O firma din asta te ajuta sa treci hopul. Si-asa ai de alergat dupa acte, autorizatii, ceritificate… Si-asa ai de luptat cu nevasta privind proiectul si fiecare bec din casa… Si-asa vor zice plozii ca nu le place culoarea din baie sau ca de ce au peretii mov. Ce-ar fi sa devii tu un barbat adevarat si sa preiei fraiele? Ce, te pricepi cumva la termoizolatiiCasa de Comenzi Vindem-Ieftin.ro e partenerul tau, nicidecum dusmanul de care trebuie sa te temi. Ai consiliere gratuita, marfa se livreaza direct de la producator, ai cele mai bune preturi, riscul la achizitie este zero, se livreaza exact marfa pe care ai comandat-o, de calitatea declarata, chiar daca este mai ieftina. Cu alte cuvinte, nu ai riscuri si nici pierderi!

Tii la nervii tai? Accepta ca o casa se poate face si cu drag, nu numai cu stres! Ai incredere in nevasta-ta? Atunci las-o sa se ocupe ea si fii baiat bun si alatura-i-te! Lasa tejgheaua, berea de dupa serviciu (dupa cum singur zici) si treci in teren si actioneaza!

− Auzi…stai usurel. De unde stii matale chestiile astea?

− Pai, mandra mea lucreaza la ei, la aia! E unul din consilieri! Stii tu, muierea aia care se pricepe la ce tu nu credeai….

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2018

Foto: https://vindem-ieftin.ro/

Autor:

Intotdeauna mi-a placut sa scriu, sa incerc sa-mi depasesc limitele, sa depasesc orizontul...

Un gând despre „Despre case si femei, ca-ntre baieti!

Lasă un comentariu